בתחום הקוסמטיקה, לרימון פעילות אנטי אוקסידנטית ונחשב לרכיב חיוני בתכשירים הקוסמטיים, הוא ידוע במניעת קמטים והזדקנות העור.
הרימון מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון בהשוואה לפירות אחרים ונחשב לחומר גלם עיקרי בתעשיית הקוסמטיקה, מאחר וגורם ללחלוח העור ויכולת הבהרתו.
מזרעי הרימון מפיקים שמן בעל ריכוז גבוה מאוד של חומצות שומן המשמשות כאנטיאוקסידנטים שתפקידם: לשקם את תאי העור, להגן עליו מפני זיהום , ובעיקר לעכב את תהליך הזדקנות מוקדמת של העור ומניעת וקמטים. 'אנטאוקסידנטים' הם חומרים נוגדי חמצון המנטרלים את ההשפעה ההרסנית שיש לרדיקליים החופשיים בגוף הגורמים לעורנו להזדקן.

